ÅPNINGEN AV TURSTIEN

Lørdag ble den nye tilrettelagte turstien ved Øyungen offisielt åpnet.

 

ARTIKKEL FRA FJELL-LJOM

Været var upåklagelig og stemningen tilsvarende ved Bubekken. Etter mange års arbeid skulle endelig den nye, tilrettelagte turstien fra Bubekken til Raudåvollen offisielt åpnes.

Det har vært en lang ferd mot denne dagen. Det kan Anders Hegseth og Arnt Maurbakk fra Hessdalen IL skrive under på.

– Vi er ubeskrivelig stolte over å ha fått til det her. Da vi startet opp, så vi at det kunne bli vanskelig, men i dag er vi meget glade, sier en nærmest rørt Maurbakk til Fjell-Ljom.

– For folkehelsa er det supert, både for unge og gamle. Det er faktisk småbarnsforeldre som triller vogner her, og gamle som bruker rullator, forteller Hegseth.

Mye hardt arbeid

Begge to fikk gleden av å fortelle de fremmøtte litt om den tidvis krevende prosessen frem mot denne dagen. Både pandemi, vær og vind har lagt sine respektive steiner til byrden i arbeidet med å få i stand en tursti som kan benyttes av alle.

– Vi har gjort en kjempejobb for å få den til. Bare det å få fraktet grusen opp hit. Og hvor mange stikkrenner har vi lagt? Jeg har ikke telling, ler Hegseth, som også tilføyer at det meste av materialet måtte bæres frem. Det har med andre ord vært mye godt gammeldags manuelt arbeid.

– Jeg vil bringe en takk til både kommunen og alle frivillige som har bidratt for å få dette til, sier Maurbakk.

Ikke bitre

Den sedvanlige snorklippinga, som må til ved slike anledninger, ble foretatt av Holtålen-ordfører Arve Hitterdal. Egentlig var det representanter fra Trøndelag fylkeskommune som skulle foreta denne, men de var ikke til stede. De hadde rett og slett glemt av hele avtalen.

Når de blir utfordret til å si noe om hva de mener om den slags, er det ikke akkurat skyttergravene herrene Maurbakk og Hegseth hiver seg ned i.

– Det har skjedd en glipp. Vi har vært i kontakt med dem, og de har beklaget det veldig. De kommer sterkt tilbake og skal være med oss å gå turen her ved en senere anledning, sier Maurbakk.

– Jeg vil ikke gjøre noe stort nummer utav det. De kommer jo tilbake, og vi vil snakke med dem om flere turstier i framtida, kommenterer Hegseth.

– Vi kommer til å fri om litt penger, for fylkeskommunen er veldig positiv til slik tilrettelegging i et folkehelseperspektiv, avslører Maurbakk.

Roser Hessdalen IL

For ordfører Arve Hitterdal var det ikke akkurat en krevende øvelse å steppe inn som snorklipper. Han hadde for lengst markert eventen i kalenderen sin. Med en noe skjemt saks sørget ordføreren for at snoren ble klippet og turstien åpnet.

Hitterdal tillot seg å være hakket mer kritisk til fylkeskommunens glipp.

– Det er jo skuffende. Jeg har forståelse for at det noen ganger kan komme bort, men dette er stort for de som har fått til det her, påpekte han, før også han understreket fylkeskommunen har lovet å ta turen i nær framtid.

Hitterdal er glad og takknemlig for at frivilligheten og dugnadsånden fortsatt står sterkt i Holtålen.

– Prosjekter som dette har vi aldri råd til å kjøpe oss med kommunale midler. Det er nødt til å være et spleiselag. Hessdalen IL har gjort en kjempeinnsats de siste 10-15 årene. De gjennomfører tre store arrangementer i året, og de skaper et stort samhold i bygda. Det er vi veldig stolte av, skryter ordføreren, som heller ikke er fremmed for å kanskje legge et formannskapsmøte til Bubekken.

– Kanskje vi skal ta en runde her, sier han lurt.

 

 

Hessdalen IL

  • 7380 Ålen
  • 993 20 679
  • Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra våre nyheter

31. oktober 2023
13. oktober 2023
© 2020 HESSDALEN IL, 7380 ÅLEN. All Rights Reserved. Webutvikling og drift: Ren Røros Digital AS